Se din skärmtid på Android (och Samsung)

Det tar bara några sekunder att kontrollera hur länge man använder som Android-telefon eller Android-surfplatta. All statistik presenteras i snygga grafiska staplar, och kan komma väl till pass för att du ska kunna anpassa ditt beteende om du använder din telefon för ofta och/eller för länge.

Statistiken för din telefonanvändning återfinns på olika platser beroende på vilken Android-telefon eller surfplattemodell du har, men i regel kan du följa de nedanstående stegen för att kontrollera din skärmtid:

Steg 1: Ta dig till ”Inställningar”.

Steg 2: Välj ”Batteri”.

Steg 3: Tryck på ”Skärm”. Därefter visas detaljerad statistik gällande din telefonanvändning.

Om du använder dig av den mer avskalade Android One-versionen är ovanstående instruktioner garanterat träffsäkra, så även om du använder en Samsung-telefon.

 

Kontrollera din skärmtid (och mer) med en app

Vi rekommenderar Android-appen ”Digitalt välmående”. Med denna kan du kontrollera hur ofta du använder specifika appar, hur många meddelanden/aviseringar du får samt hur ofta du låser upp din Android-enhet. Appen bör ses som ett bra komplement till den skärmtidsfunktion som återfinns i samtliga Android-installationer.

Läs mer: Kontrollera din skärmtid för iPhone.

Vi menar att du bör kontrollera din skärmtid, bland annat för att du ska få reda på om du nyttjar sociala medie-tjänster för ofta. En daglig tidsbegränsning gällande sociala medier leder till positiva effekter.

I videon nedan demonstrerar Youtubern ”Digital World” hur du aktiverar skärmtidsfunktionen för Android.

Lämna en kommentar