Så här gör du för att se skärmtid på Iphone

Med Apples skärmtids-funktion kan du kontrollera hur ofta samt hur länge du använder din iPhone eller iPad, och det tar bara någon minut att komma igång. Att ha en hög mobilanvändning och skärmtid kan leda till negativa konsekvenser såsom stress och psykisk ohälsa.

Många har en hög skärmtid för att de håller kontakt med sina vänner på t.ex. Facebook och Instagram. Det har dock visat sig att sociala medier påverkar oss negativt i vissa fall, vilket är en anledning till att man bör begränsa sin skärmtid.

I den här artikeln berättar vi allt du behöver veta om den skärmtids-funktion som finns inbyggd i samtliga moderna iPhone- och iPad-modeller.

Läs mer: Se din skärmtid för Android (och Samsung).

Gör så här för att kontrollera din skärmtid i iOS:

Steg 1: Tryck på ”Inställningar” och välj därefter ”Skärmtid”

Steg 2: Välj ”Slå på skärmtid” och tryck därefter på ”Fortsätt”

Steg 3: Välj ”Det här är min enhet” eller ”Det här är mitt barns enhet”

Därefter får du en tydlig rapport som visar hur du eller ditt barn använder sin enhet. I skärmtidsfunktionen visas detaljerad statistik gällande hur länge du använder specifika appar, samt hur ofta du surfar på webben. I videon nedan beskriver Youtubern ”LanMaster” hur du aktiverar skärmtidsfunktionen på en iOS-enhet:

 

Ditt barns skärmtid

Om du vill kontrollera skärmtiden för ditt barn måste du först aktivera skärmdelning, därefter bör du skapa ett lösenord för funktionen, så ditt barn inte kan nollställa den statistik som skapas.

Du kan även använda dig av familjedelning för att aktivera skärmtidsfunktionen på ditt barns iPhone, utan att ens behöva vidröra barnets telefon. Om denna lösning tillämpas ser du all relevant statistik gällande ditt barns telefonanvändning på din egen iOS-enhet.

Lämna en kommentar